Szolgáltatásaim

Tanácsadástól egészen a teljeskörű művezetésig

lakberendezesi-tanacsadas

Szóbeli lakberendezési tanácsadás

Mikor válassza? Ha csak néhány kérdésben, az összhang megteremtésében, néhány felület, burkolat, bútordarab kiválasztásában bizonytalan. Ilyenkor nem készítek terveket, a tanácsadás szóban történik, díja időarányos.

lakberendezesi-tanacsadas

Önálló egyedi bútorterv

Ezt ajánlom, ha valaki csak egy tárolóbútort, pl. gardróbszekrényt, konyhaberendezést, esetleg irodai recepciós pultot szeretne megterveztetni, amit aztán árajánlat-kérés céljából használhat. Nagyon kevés asztalosnak van ugyanis ideje és kellő tudása bútorok tervezéséhez.
A díjazás a munka méretének függvénye, megegyezés szerinti.

lakberendezesi-tanacsadas

Színterv

Színtervet is készítek, ha csak az a kérdés, melyik a legjobb színválasztás. Sok esetben nehéz a rengeteg anyag között megtalálni a harmóniát, ilyenkor a berendezés kiválasztott elemeit figyelembe véve 3 különböző variációt adok pontosan kódolt színmeghatározással. Ennek a munkának a tárgya lehet falszín, padlószín, bútorszínek, textilek, kiegészítők színe is. Díjazása a munka kiterjedésétől függ.

lakberendezesi-tanacsadas

Koncepcióterv, térrendezés

Azoknak ajánlom, akik a funkciók elrendezésében, a terek kialakításában kérnek segítséget. Ilyenkor alaprajz változatokon mutatom meg a lehetséges kialakításokat szóbeli magyarázattal kiegészítve, az egyes változatok előnyeit és hátrányait kiemelve.
Ha a megrendelő úgy dönt, erről a szintről tovább léphetünk a kiviteli tervekhez.

lakberendezesi-tanacsadas

Teljeskörű lakberendezési terv

A kiviteli tervet teljeskörű lakberendezési tervnek is nevezzük, csak kidolgozott koncepció után készülhet, ezért az előbbi nélkül nem választható. Pontosan méretezett, az egyes szakiparok igényeinek megfelelő terveket tartalmaz anyagmegjelöléssel, és ami a legfontosabb kivitelezői egyeztetéssel. Ide tartoznak a burkolattervek, bútortervek (pl. konyhabútor is) függönyözési tervek stb. Egy komplett terv lakásonként 50-60 oldal is szokott lenni.

lakberendezesi-tanacsadas

Művezetés

Ha nem szeretne a kivitelezőkkel napi párbeszédet folytatni, nincs ideje, mert ezalatt inkább dolgozna, érdemes a teljeskörű lakberendezési tervezést művezetéssel kérnie. Művezetést elfogadott, kifizetett és csakis általam készített terv esetében vállalok külön díjazásért. Ez a legkényelmesebb megoldás a megbízóm számára, a szerződéseket azonban ilyenkor is neki kell megkötnie a kivitelezőkkel.

lakberendezesi-tanacsadas

Home staging

Ez a szolgáltatás akkor hasznos, ha ingatlan eladás előtt szeretnénk javítani piaci esélyeinket. Teljesen más szabályok érvényesek rá, mint a lakberendezésre, ugyanis a cél az, hogy a lehetséges vevők közül sokan érezhessék magukénak az adott lakást. Formája lehet tanácsadás és teljes körű home staging is, amikor a lakás eladás előtti komplett felkészítését vállalom megegyezés szerint.